На Србите им пречи употребата на македонскиот јазик во X- фактор!

Loading...

Нашата водителка на „X фактор“ Снеже Велков, вчера се обиде да земе изјава од младата Илма Карахмет, а кога таа и се обрати на македонски јазик, Илма изјави дека ништо не разбира.Оваа случка моментално претставува една од најпосетуваните забавни вести на српските портали, каде се вели дека македонскиот јазик почнал многу често да се употребува во шоуто.
Според српски „Блиц“, по социјалните мрежи почнало да се коментира околу честата употреба на македонскиот јазик, а од „Блиц“ во својот текст напишаа: „Гледачите често оставаат коментари на Фејсбук, Твитер, во кои се жалат по ова прашање, затоа што, секако, никој ништо не разбира.“Оваа случка моментално претставува една од најпосетуваните забавни вести на српските портали, каде се вели дека македонскиот јазик почнал многу чес

loading...
Loading...