Начинот на размислување, ја одредува вашата омилена музика!

Loading...

Ново истражување, покажало дека музичкиот жанр кој го слуша човекот, може открие како тој размислува. На пример, оние кои слушаат бавна музика, покажуваат повеќе емпатија.Луѓето кои ги анализираат случувањата во светот, слушаат панк, рок и хеви метал.
Во истражувањето учевствувале 4000 луѓе, кои поминале на различни тестови. Тие прво одговарале на прашања, за да се процени дали се склони на емпатија или е повеќе систематски типови. На пример, учесниците биле прашани дали се заинтересирани за проектирање и изработка на мотори за автомобили и колку се добри во предвидување на човечки емоции.
Потоа биле замолени да оценат од 1 до 10 различни музички стилови. Оние кои имале повисоко ниво на емпатија, одбрале софт рок, соул и џез.
За разлика од нив, луѓето кои покажале високо ниво на систематичност, имале тенденција да слушаат хеви метал, панк, рок и авангардна музика.Луѓето кои ги анализираат случувањата во светот, слушаат панк, рок и хеви метал.
Во истражувањето учевствувале 4000 луѓе, кои поминале на р

loading...
Loading...