Најбогатиот човек во светот НИКОГАШ НЕ СЕ ОТКАЖА: 10 пати конкурирав на „Харвард“ и секогаш бев одбиен!

Loading...

„Харвард“ ме одбиваше 10 пати, рекол Џек и додал дека пред настанувањето на „Алибаба“ интензивно барал работа.Џек Ма во пошироката јавност е познат како најуспешен кинески претприемач зад кој стои позната веб-страница „Алибаба“, вредна 200 милијарди евра.
Милијардерот ова го изјавил при едно свое интервју на Светскиот економски форум во Давос минатата година.
Исто така, тој во Давос истакнал дека течниот англиски многу му помогнал во работата, а го научил благодарение на Ричард Никсон, поранешниот претседател на САД.
Овој Кинез сака на сите да им ги пренесе своите принципи благодарение на кои направил светски успех, а тоа се:
1. Создајте дневни навики – Џек девет години патувал кај професор на часови по англиски јазик, низ дожд и снег.
2. Не откажувајте се никогаш – „Харвард“ ме одби 10 пати, рекол Џек и додал дека пред „Алибаба“ интензивно барал работа. Тој аплицирал на 30 места, а сите го одбиле.
3. Преземете иницијатива
4. Не плашете се
5. Верувајте во себе
6. Не создавајте непријатели
7. Преземете одговорност
Инаку, Џек константно се обидува на луѓето да им пренесе совети за својот бизнис и да им помогне на вистински начин да бидат успешни. Тој е приземен и нормален човек, свесен за своите квалитети и маани.Џек Ма во пошироката јавност е познат како најуспешен кинески претприемач зад кој стои позната веб-страница „Алибаба“, вредна 200 милиј

loading...