Најдобро се живее во Торонто, најлошо во Мумбај

Loading...

Компанијата Гросвенор спровела анкета за тоа во кој светски град луѓето живеат најдобро.Како критериуми кои се оценувале се земале: климата, состојбата на животната средина, политиката на локалните власти, урбанизмот, природниот прираст на населението и природните ресурси.
Според анкетата, најдобро живеат жителите на Торонто, а по него следат Стокхолм, Питсбург, Бостон, Цирих, Вашингтон и Атланта.
Како најлоши градови за живеење пак, Гросвенор ги издвојува Дакар, Џакарта, Каиро, Манила и на дното на самата листа, Мумбај.Како критериуми кои се оценувале се земале: климата, состојбата на животната средина, политиката на локалните власти, урбанизмот, природниот прирас

loading...
Loading...