Најголемите грешки кои ги правиме во животот

Loading...

Понекогаш несвесно ги правиме најголемите грешки, а воедно и пропуштаме многу работи.  Животот е многу краток и треба да се потрудиме да го искористиме најубаво што можеме. Испробувајте нови работи, учете нови јазици, патувајте, сакајте се и живејте го секој ден како да ви е последен….1.Не патувате доволно.

2. Не учите нови јазици.

3. Го губите времето останувајќи во лоша љубовна врска.

4. Се плашите од нови работи

5. Не се грижите доволно за вашето тело и здравје

6.Дозволувате да ве водат другите. Бидете свои не дозволувајте да ве предводи општеството.

7.Не се откажувате од ужасната работа. Можеби зависите од неа , но нема ништо полошо ако секој ден влијае лошо врз вас.

8. Не сте свесни за вашата убавина. Постојат многу дефиниции за убавина и не треба да мислите дека сте не сте вредни за нечие внимание.

9. Се плашите да кажете некому „Те сакам“

10. Не ги слушате советите на вашите родители.

11. Премногу се грижите за тоа што мислат другите за вас.

12. Не се слушате себеси. Тоа што другите имаат поразлично мислење од вашето , не треба да ги менува вашите принципи.

13. Работите премногу. Животот е преубав искористете го секој слободен миг.

14. Не си играте доволно со вашите деца. Секогаш треба да најдете слободни мигови поминати со нив, нема ништо поубаво од тоа.

15. Не помнинувате доволно време со вашето семејство.
 1.Не патувате доволно.

2. Не учите нови јазици.

loading...
Loading...