Најмалку десет лица загинаа во две експлозии на сириско- турската граница!

Loading...

Најмалку десет луѓе загинаа во експлозии на два автомобили-бомби на преминот „Баб ал Хава“ на сириско-турската граница, соопштија претставниците на сириската опозиција.Граничниот премин „Баб ал Хава“ во северозападната сириска провинција Идлиб е под контрола на бунтовниците од Исламскиот фронт, кој е поврзан со групата Исламска држава на Ирак и Левантот, односно со Ал Каеда.
По нападот граничниот премин е затворен од турска страна.
Се уште не е познато кој го извршил нападот, но сириската опозиција тврди дека тоа е дело на Исламската држава на Ирак и Левантот.Граничниот премин „Баб ал Хава“ во северозападната сириска провинција Идлиб е под контрола на бунтовниците од Исламскиот фронт, кој е п

loading...
Loading...