Најновото призание на папата Францис го шокираше светот!

Loading...

Папата отрки уште една голема тајна.Имено, тој призна дека украл крст од друг свештеник и тоа од неговиот ковчег.
Притоа, крстот му припаѓал на свештеник од Буенос Аирес.
„Во мене се разбуди крадецот и додека го ставав цвеќето, го украдов крстот. Го погледнав мртвиот свештеник и му реков да ми даде половина од неговото милосрдие. Крстот го сокрив во џеб“, призна папата додавајќи дека до денес го носи крстот.
Папата по смртта на свештеникот отишол да се моли за него, бил изненаден кога видел дека никој не донел цвеќе, па тој  лично се погрижил околу аранжирањето на цвеќето, кога го здогледал крстот во рацете на покојникот.
„Кога ќе помислам за некого нешто лошо, посегнувам по крстот што го носам во џеб и веднаш чувствувам милост, а тоа прави да се чувствувам подобро“, изјави папата.Имено, тој призна дека украл крст од друг свештеник и тоа од неговиот ковчег.
При

loading...
Loading...