НАЈРОМАНТИЧНАТА фотографија: Се држат за раце и после 7 века!

Loading...

Костури кои се држат за раце и кои се закопани во 14 век се откриени во капелата Свети Морел во Халатон.Костури кои се држат за раце и кои се закопани во 14 век се откриени во капелата Свети Морел во Халатон.
– Веќе сме виделе слични костури во Лечестер каде една двојка е закопана заедно, изјави археологот Вики Скор, која учествува во откопувањето.

Главното прашање е зошто двојката која се држи за раце се закопани токму на тоа место, кога постои црква во Халатон. Што е посебно во ова место? …

Се претпоставува дека капелата можеби била место за аџилак, а можеби закопаните биле криминалци, странци или болни.
Се верува дека коските припаѓале на лица на иста возраст, но со понатамошното истражување ќе се утврди колку биле стари.Костури кои се држат за раце и кои се закопани во 14 век се откриени во капелата Свети Морел во Халатон.
– Веќе сме виделе слични костури в

loading...
Loading...