Најшокантните факти за сексот

Loading...

Сексот како најдобар чин, сепак си има и свои негативности.Постојат неколку шокантни работи кои не сте ги знаеле за сексот:
1. Антибеби пилулите го уништуваат либидотоСекоја хормонска контрацепција има и психолошки нуспојави. Често жените имаат проблем со зачнување кога престануваат да пијат пилули, бидејќи ако партнерите ги привлекувале додека биле на пилули, многу е можно воопшто да не се компатибилни биохемиски, без додатни хормони.
2. Нервните завршетоци се различно распоредени во вагинатаСекоја жена е единствена, и сите нервни завршетоци се различно распоредени во нејзините гениталии. Тоа конкретно значи дека секоја жена на различен начин доаѓа до својот оргазам.

3. Жените можат да останат бремени и до осмиот ден после сексуалниот односСтудиите покажале дека сперматозоидите можат да преживеат во цервикалниот мукус, пред јајце клетката да биде оплодена, од пет до осум дена после сексуалниот однос.
4. Жените имаат три ерогени зониКлиторисот, Г точката и отворот на грото на матката. Некои научници тврдат дека брадавиците се неправедно тргнати од оваа листа.
5. Добрата хидратација води до подобар оргазамСо оглед на тоа дека телото е најмногу составено од течности, ако сте хидратизирани имате поголеми шанси да доживеете оргазам.Постојат неколку шокантни работи кои не сте ги знаеле за сексот:
1. Антибеби пилулите го уништуваат либидото

loading...
Loading...