Најверодостојната формула за љубов: Пресметајте колку долго ќе бидете во врска

Loading...

Земете лист и пенкало во рака, присетете се на основните математички правила и почнете со пресметката.Иако љубовта не е математика, а чувствата е тешко да се изразат со бројки, научниците од институтот кои се занимаваат со човечните односи успеаа да оформат вистинска математичка формула која открива колку вашата врска е цврста и колку ќе (или нема да) потрае.
Земете лист и пенкало во рака, присетете се на основните математички правила и почнете со пресметката.
L – резултат, односно предвидено траење на вашата врска изразено во години
Y – број кој означува колку години се познаваат партнетрите пред да влезат во врската.
P – број на претходни партнери кои ги имале двајцата партнери пред да започнат озбилна врска
Hm – Колку му е важна искреноста во врската на момчето
Mf – Колку на жената и се важни финансиите во врската
Ј – Збир од тоа колку хуморот им е важен на двајцата партнери во врската
G – Збир колку на двајцата паретнери им е важен изгледот
Sm – Колку му е важен сексот на момчето во врската
SF- Колку на девојката и е важен сексот во врската
I – Збир колку на двајцата партери им е важен добриот однос со родителите
С – Збир колку на партерите им се важни децата (постоечките или идните)
На следната страна погледнете ја формулата за љубов

Напомена
– Секоја варијабла (освен оние за бројот на партнери и траењето на врската) се вреднуваат од 1 до 5 (1 е воопшто неважно, а 5 е многу значајно)
Фотмула за љубов:  L= 8 + 5Y – 2P + 9Hm +3Mf + J – 3G – 5(Sm – Sf)2 + I + 1,5C
Каков е вашиот резултат?
 Иако љубовта не е математика, а чувствата е тешко да се изразат со бројки, научниците од институтот кои се занимаваат со човечните односи успеаа да

loading...
Loading...