Насер Селмани е предводник на здружение на новинари, а не работи како новинар

Loading...

Веројатно Здружението на новинари на Македонија е уникатно здружение по тоа што е предводено од човек кој не се занимава активно со новинарство, односно не е актуелен новинар. Тој единствено се води како претседател на ЗНМ, а како новинар престанал да работи по сопствена одлука во весникот вест уште пред три месеци. Човекот кој тврди дека ги разбира актуелните состојби на македонските новинари себеси се преставува како лидер на едно од новинарските здруженија впрочем не е активен новинар.Оттука произлегува дека Насер Селмани одлично заработува од други извори и приходи па не му е потребна новинарската плата од која своеволно се откажал. Инаку кога станува збор за приходите ќе потсетиме дека името на Насер Селмани се споменуваше како дел од аферата платеничка револуција која ја откри порталот Нет прес, каде стотици пропозициски личности и фронтмени земале огромни суми на пари од чадорот на невладини поддржан од фондацијата СОРОС Македонија.
Најново е што Претседателот на Здружението на новинари на Македонија, Насер Селмани уште еднаш се посрамоти одработувајќи ги парите што ги добива од СДСМ – СОРОС, упатувајќи навреди и услови по урнек на неговиот идол Зоран Заев.
Насер Селмани побара македонските граѓани да не може да бидат информирани во платени кампањи од Владата, дури и во случаи кога станува збор за остварување на нивни права.
За Насер Селмани е важно единствено парите на Сорос да стигнуваат до медиумите, буџет тежок повеќе милиони евра на годишно ниво. За Насер Селмани е неважно тоа што владиното рекламирање беше опфатено и со итните реформски приоритети во извештајот на Прибе и практично стана услов по кој ќе биде оценуван напредокот на Република Македонија.
Со ова, но и со многу други постапки, како премолчувањето на ЗНМ и Селмани како нејзин прв човек на бруталните напади на новинари од страна на активисти на СДСМ и нејзини поддржувачи, со што отворено и официјално Селмани се стави на страната на СДСМ активно одработувајќи, наместо за интересите на новинарите, за партиските интереси на оваа политичка партија.Оттука произлегува дека Насер Селмани одлично заработува од други извори и приходи па не му е потребна новинарската плата од која своеволно се отка

loading...