Нашите хокеари денес ги почнуваат квалификациите за СП во Финска

Mакедонската репрезентација во хокеј од денес, во Софија ги започнува натпреварите во квалификациите за Светското првенство кое ќе се одржи следната година во Финска.Првиот натпревар Македонија го игра против Бугарија вечерва во 20 часот. Во сабота нашите хокејари ќе ги вкрстат палките со Израел во 17 часот, а во недела е последниот меч против Србија во 11 часот.
Бугарскиот стручњак Пламен Галабов, кој е селектор на македонската репрезентација за овој турнир ги повика следните играчи:
1. Владимир Илиевски (ХК Металург)
2. Рок Шарлохар (ХК Долењске Топлице СЛО)
3. Ивица Тасков (ХК Металург)
4. Иван Бачовски (ХК Металург)
5. Дмитриј Прокудин (ХК Сокол РУС/ХК Металург)
6. Јуре Внук (ХК Олимпија СЛО/ ХК Металург)
7. Стефан Децковски (ХК Партизан СРБ)
8. Јернеј Пејанович (ХК Долењске Топлице СЛО)
9. Давор Атанасов (ХК Јесенице СЛО/ХК Металург)
10. Борјан Пендаров (ХК Постојна СЛО)
11. Тарик Гочмен (ХК Металург)
12. Кристијан Ташевски (ХК Вардар)
13. Кристијан Грчевски (ХК Вардар)
14. Самуел Наумовски (ХК Вардар)
Ова е четврто учество на македонските хокејари на квалификации за Светско првенство.Првиот натпревар Македонија го игра против Бугарија вечерва во 20 часот. Во сабота нашите хокејари ќе ги вкрстат палките со Израел во 17 часот, а в

Пронајдете не на следниве мрежи: