Натпис на надгробен споменик ги ИЗНЕНАДИ СИТЕ: „Да хранев две кучиња…“

Loading...

На интернет кружи фотографија со надгробен споменик од српски домаќин кој одлучил на плоча, каде обично се пишуваат пофалби за семејството, да напише сѐ што го мачело во неговиот живот.Сите маки на овој свет ги составил во неколку реченици, откривајќи какви синови имал.
Според содржината на напишаното, се гледа дека си имал работа со тешки луѓе.
Но, неговата мака морала на некаков начин да излезе од него, па макар и во облик на порака за надгробен споменик.
Некои луѓе едноставно се неблагодарни во однос на сето она што нивните родители ги направиле за нив.

„Да чував две кучиња, би ја бранеле куќата и мене цел живот. Синот Јанко го образував на факултет. Синот Јован за ТВ техничар. Плацеви и згради им направив. На суд ме осудија дека сум полудел и лишен бев од секакво право на глас. Во болница бараа да ме пратат во лудница. Ја бараат мојата разрушена и недоградена куќа. Мене ме избркаа од куќата во дом за стари лица во Шабац. 48 пати викаа полиција. Ме давеа ноќе. Ме напаѓаа со секири, ножеви, лопата и тупаници. Ме труеа 10 пати.“
Сите маки на овој свет ги составил во неколку реченици, откривајќи какви синови имал.
Според содржината на напишаното, се гледа дека си има

loading...
Loading...