Научниците докажале дека кучињата НАВИСТИНА НÈ РАЗБИРААТ!

Loading...

Научниците во нова студија, го докажале она што сопствениците на кучињата веќе одамна го знаат: дека нивните најдобри пријатели – кучињата, навистина ги разбираат кога им зборуваат.Научници од Унгарија, ги скенирале мозоците на 13 кучиња, додека им се обраќа тренерот, за да утврдат која хемисфера од мозокот, тогаш им е активна.
Откриено е дека кучињата, како и луѓето, „процесираат зборови“ во левата хемисфера од мозокот, а десната ја користат за анализа на тонот на гласот на човекот.Научници од Унгарија, ги скенирале мозоците на 13 кучиња, додека им се обраќа тренерот, за да утврдат која хемисфера од мозокот, тогаш им е активна

loading...
Loading...