Научниците направија цуцли за возрасни. За што ќе се користат?

Loading...

Во борба против високиот крвен притисок, научниците претставуваат цуцли за возрасни кои го зголемуваат протокот на крвта.Кога ќе се стави во уста, цуцлата го зголемува протокот на крвта кон мозокот за 50%, што спречува да се тресат нозете при нагло станување.
Научниците развиле уред сличен на детските цуцли кој на возрасните, посебно кај постарите луѓе, овозможува да се избегнат вртоглавици и онесвестување.
Со стареењето, крвниот притисок се намалува, па неретко се случува при станување, личноста да почувствува вртоглавица или омалаксаност во нозете. За овие луѓе и најмалиот напор претставува проблем. Размислувајќи на оваа тема, лекарите смислија ефикасно и практично решение – цуцла.
Ортостатска или постурална хипотензија е честа појава кај населението постаро од 60 години, а 10% од луѓето се случува губење на свест кое најчесто завршува со пад.Кога ќе се стави во уста, цуцлата го зголемува протокот на крвта кон мозокот за 50%, што спречува да се трес

loading...
Loading...