Научно е докажано: Може да се забремени од орален секс!

Loading...

До сега можеби го сметавте за целосно безбеден но можеби сте погрешиле!Мажите го обожуваат а и жените кои се плашат од несаканата бременост…
Но.. според новите истражувања и од орален секс може да се забремени.
За што точно станува збор? Многу животински видови(исто како и луѓето) уживаат во магичниот допир уста-гениталии. Но што добиваат жените од целава оваа работа, особено во оние „плодни“ денови?
Па така ако може да се верува во ова жените може да забременат но само ако голтаат!

 
Спермата е богата со протеини а организмо на  жена се навикнува на спермата на партнерот. Па, колку повеќе организмот е навикнат толку поголеми се шансите дека и нејзината матка ќе ги прифати сперматозоидите кога ќе дојде моментот јајце клетката да биде оплодена.
Но, кај жените кои често имаат орален секс и при тоа ја голтаат спермата, драстично е намален ризикот од прееклампсија, компликација по време на бременоста каде имуниот систем ја отфрла плацентата, што може да заврши со спонтан аборт во првото тромесечие.Мажите го обожуваат а и жените кои се плашат од несаканата бременост…
Но.. според новите истражувања и од орален секс може да се забремен

loading...
Loading...