НЕ ЧЕКАЈТЕ: Овде се нудат работни места со плата од 3.000 евра

Потребата за возачи низ целата Европска Унија е голема, бидејќи голем дел од тамошните работници заминуваат во пензија, а не се школуваат нови. Во Италија, платите за возачи се движат околу 2.000 евра, во Германија од 2.500 до 3.000 евра, а во Шведска и Данска околу 3.500 евра.Според тврдењата на Синдикатот во Хрватска, во Германија во овој момент недостасуваат дури 16.000 возачи на автобуси. Потребата за „мајстори“ во целата Европска Унија е голема, бидејќи голем број од тамошните работници заминуваат во пензија, а не се школуваат нови. Поради ваквата ситуација, многу возачи од Хрватска се одлучиле да си ја побараат среќата во Германија.
Според проценките на синдикатот, во ЕУ до 2020 година ќе недостаува голем број на возачи.
– Веќе двајца возачи заминаа во Мајнц да си ја пробаат среќата. Едниот од нив склучи договор кој подразбира првите неколку месеци претпладне да учи германски јазик, а попладне да оди на обука за запознавање со сообраќајните линии. Осигурани му се сместување и храна, а доколку се одлучи на ноќни возења, ќе биде во можност месечно да заработи и до 3.000 евра – велат од синдикатот.
Доколку се потврдат овие најави за платите кои се заработуваат во странство, нема да биде никакво изненадување доколку возачите и од нашата земја се обидат да си ја побараат среќата токму во Германија.Според тврдењата на Синдикатот во Хрватска, во Германија во овој момент недостасуваат дури 16.000 возачи на автобуси. Потребата за „мајстори&

Пронајдете не на следниве мрежи: