НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖ: Овој дедо е најстариот ученик на светот!

Loading...

Најстариот ученик на светот, Друга Ками, живее во Непал и има дури 68 години.Непал: Секое утро, 6 дена во неделата, Ками се подготвува за училиште. Тој е член на најниската социјална класа, која во тие области се нарекува каста, а конкретното име на неговата каста е „Недопирливите“.

Кога Ками бил помлад, сакал да биде учител, но бил премногу сиромашен за да го доврши основното образование. Пред неколку години успеал во тоа, добил стипендија за средно училиште, и сега гордо ја носи униформата.

„Одам на училиште за да научам што повеќе пред да умрам, и за да го споделам моето знаење.“, вели Ками.
Ками одлично се сложува со соучениците. „Му помагаме со се што не му е јасно, а и тој не се двоуми да праша она што го интересира“, вели неговиот 12-годишен соученик.

Ками се надева дека ќе продолжи со образованието до крајот на животот.Непал: Секое утро, 6 дена во неделата, Ками се подготвува за училиште. Тој е член на најниската социјална класа, која во тие области се нарекува ка

loading...