Не можела да се симне од планина, платила 3.600 евра

Една планинарка во Шведска побарала спасувачка служба поради тоа што заради умор не можела да се симне од планина, пренесуваат локалните медиуми.Брачен пар ги контактирале спасувачите и полицијата посочувајќи им оти жената има проблем со одењето и дека не може да се спушти.
Болнички хеликоптер и шумската служба за спасување дошле до жената и дознале оти таа побарала превоз поради замор.
Но поради тоа што заморот во таа служба не се смета за сериозна закана по живот или здравје, на парот им било понудено да се симнат пешки или да си го платат превозот со хеликоптер. Парот прифатил и за тоа платил 3.600 евра.Брачен пар ги контактирале спасувачите и полицијата посочувајќи им оти жената има проблем со одењето и дека не може да се спушти.
Болнички

Пронајдете не на следниве мрежи: