Не можеме да потврдиме дека Русите го убиле лидерот на ИД

Портпаролот на меѓународната коалиција, предводена од САД, која се бори против Исламска држава, полковник Рајан Дилон, изјави денеска дека не може да ги потврди тврдењата дека е убиен лидерот на Исламска држава, Абу Бакр ал Багдади.Соопштението на американската коалиција следеше по тврдењето на Русија дека го убила Ал Багдади кон крајот на мај во воздушен напад на местото на состанокот на лидерот на ИД на периферијата на нејзината „престолнина“ во Сирија, Рака.
– Во овој момент не можеме да ги потврдиме овие наводи, рече Дилон.Соопштението на американската коалиција следеше по тврдењето на Русија дека го убила Ал Багдади кон крајот на мај во воздушен напад на местото на с

Пронајдете не на следниве мрежи: