Не ви е дојдено до секс? Еве како тоа да му го кажете!

Loading...

На почетокот можеби ќе му биде тешкo да сфати зошто не сте расположени за секс. Многу од жените попрво ги користат извинувањата, наместо јасно и гласно да му ги наведат причините поради кои не им е до секс.Главоболката е едно од најчестите извинувања кога се обидуваме да се извлечеме од сексот, а покрај тоа е и една од најголемите. На повеќето од мажите им е сосема јасно дека нас не не боли глава, а после тие неколку главоболки на повеќето од нив ќе им биде и повредено егото.
Постојат и други начини за избегнување на секс, а стручњаците за врската предупредуваат дека е многу поедноставно само искрено да кажеме дека не ни е до секс него да заобиколуваме.
На почетокот можеби ќе му биде тешко да сфати но кога еднаш ќе разбере кое е вистинско и невистинско време за секс ќе сфати и зошто го одбиваме.

Еден од главните работи, кажува сексуалниот терапевт Др. Логан Левкоф, ако не ни е до секс, а мажот инстистира на тоа потребно му е да му се објасни што точно нам ни поминува низ главата и да му се даде до знаење поради што не сме заинтересирани.
Така, наместо стандардното „Ме боли глава“ попаметно е да се употреби вистинска причина како на пример „Имaв тежок ден“, „Сакам време за себе“ и сл.
Звучи доста грубо но поголемиот број од мажите ќе ја сфатат вашата потреба и ќе ве остават на мира.Главоболката е едно од најчестите извинувања кога се обидуваме да се извлечеме од сексот, а покрај тоа е и една од најголемите. На повеќето од мажи

loading...
Loading...