Не запираат ѕверствата во Индија: Уште една девојка групно силувана и обесена

Ситуацијата во Индија станува алармантна. Индијците за кратко време се стекнаа со епитетот најѕверска нација на светот.Само една седмица по грозоморното убиство на две тинејџерки од покраината Утар Прадеш, јавноста повторно се бранува по речиси идентичен случај, каде 19-годишна девојка ила групно силувана и обесена на дрво.
Пред неколку дена имаше и пријава за обесена 44-годишна жена, која локалното население ја обезило поради продажба ан алкохол, но нејзиното семејство тврди и дека била силувана.
Индија постојано се бранува од протести. И покрај силните апели и преземени мерки, не запираат случаите на групни силувања, особено во посиромашните предели на Индија, каде малку се почитуваат правата на жените.
По грозоморниот чин од пред неколку месеци, кога девојка беше групно силувана од повеќе мажи во автобус а нејзиното момче убиено, ваквите случаи поминуваат со голема медиумска покриеност и сериозни истраги и казни за сторителите.Само една седмица по грозоморното убиство на две тинејџерки од покраината Утар Прадеш, јавноста повторно се бранува по речиси идентичен случај, кад

Пронајдете не на следниве мрежи: