Неговата сопруга починала. Две години подоцна, полицијата виде фотографии од венчавката и го забележа НЕЗАМИСЛИВОТО!

Loading...

Ова е приказна за љубовта, загубата и неверојатната судбина. Само неколку дена пред свадбата на Дејв и Ерика Ласеј, на Ерика ѝ бил дијагностициран редок и агресивен облик на лимфом. Починала во 2010, на 30-годишна возраст.Дејв останал скршен вдовец, а најдраг спомен му биле фотографиите во камерата на Ерика.
Но, провалници во 2012 година ја ограбиле неговата куќа во Санта Ана (Калифорнија). Вредни предмети му биле украдени, но најмногу го погодило исчезнувањето на камерата на Ерика.
„Едноставно не ми се чинеше фер. По сѐ што поминавме заедно, уште и кога останав без камерата се чувствував како некој да ме мавна во стомак“ – изјавил Дејв за Си-Ен-Ен.
Исчезнале повеќе од 300 непроценливи фотографии од Ерика и нивниот заеднички живот. Во камерата се наоѓале и фотографии од нејзиниот погреб.
Дејв знаел дека никогаш повеќе нема да ги види фотографиите…

По една година се случило неповрзано провалување и детективите пронашле 20 сметки за предмети кои се продадени во локална заложна куќа, од кои една била за камерата. Откако полицијата ја посети заложната куќа, камерата беше пронајдена.
Колку што повеќе ги гледале фотографиите, толку им било појасно на полицајците дека таа камера веројатно има специјално значење.
Но, полицијата немаше никакви имиња со чија помош би можела камерата да се врати кај сопственикот. За среќа, препознале одреден кафеав ѕид и познато дрво на некои фотографии. Кога отишле во тој дел од градот, го препознале Дејвид.
Тој во меѓувреме се откажал од потрагата по камерата и прво помислил дека станува збор за шега. Погледнете го видеото:
Дејв останал скршен вдовец, а најдраг спомен му биле фотографиите во камерата на Ерика.
Но, провалници во 2012 година ја ограбиле неговата

loading...