Некогаш боксер, денес боксерка

Фелон Фокс со промената на својот пол од машко во женско продолжи со својата боксерска кариера. Предизвика многу реакции ширум светот, најмногу од оние што се против да продолжи да се бори во женска категорија.
Еден организатор во Мајами конечно пронајде противничка која е спремна да влезе во рингот со Фелон. Комисијата откако не пронашла доволно докази за да го спречи овој бокс меч , осносно да му забрани на Фелон да се бори како жена, го одобрила натпреварот.
Па така Фелон ќе се бори против Алана Џонс на 24 мај.
Алана изјави- „ Натпревар е натпревар, ќе ја нокаутирам.“
 Фелон Фокс со промената на својот пол од машко во женско продолжи со својата боксерска кариера. Предизвика многу реакц

Пронајдете не на следниве мрежи: