Неколку причини поради кои имате проблеми со ерекцијата

Loading...

Овој проблем не треба да биде табу тема во вашата врска. Не треба да се бега од овој проблем, туку ефикасно да се реши на време. Издвојуваме неколку причини поради кои мажите не можат да постигнат ерекција.Нервоза
Многу мажи се под притисок од тоа дека можеби недоволно ја задоволуваат партнерката. Поради тоа се создава нервоза, и сета крв им оди во мозокот, па не можат доволно да се опуштат и да постигнат потполна ерекција.
Алкохол
Кога мажот е пијан, алкохолот штетно влијае на крвните садови и нервите, па во тој случај ерекцијата е речиси невозможна. Дури и да се постигне, нема да се доживее оргазам.
Прекумерна телесна тежина
Поради вишокот килограми, крвта слабо циркулира низ телото, па така и потешко стигнува до пенисто. Поради тоа, ерекцијата не може да се одржи во потполност.

 
Здравствени проблеми
Срцевите заболувања, дијабетесот, мултиплекс склерозата и многу други здравствени нарушувања претставуваат потешкотија за постигнување на ерекција.
Ниско ниво на тестостерон
Со текот на годините количеството на излачен тестостерон се намалува, па тоа се одразува и на сексуалниот живот. Но денес постојат многу суплементи кои ви помагаат да ја одржите ерекцијата.
Лекови
Различни видови на лекови можат да предизвикаат еректилна дисфункција. Од една страна ви помагаат, но од друга страна му штетат на сексуалниот живот. Повеќето лекови го уништуваат тестостеронот и предизвикуваат гојазност и омалаксаност.
Стрес
Мажите кои имаат проблеми на работа, во семејството или со пријателите тешко постигнуваат ерекција.
 Нервоза
Многу мажи се под притисок од тоа дека можеби недоволно ја задоволуваат партнерката. Поради тоа се

loading...
Loading...