Нелоски: Јас не видов дебата,иако СДС најавуваа дебати немаше никаква дебата за укинувањето на дисперзираните студии

Loading...

Јас не видов дебата, не видов дебата организирана од Министерството за образование, не видов дебата организирана од Универзитетите. Нив ги разбирам, поради тоа што оваа Влада на Зоран Заев е репресивна Влада, најверојатно поради страв од притисок само се произјасниле со одредено барање до Владата, изјави претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Нелоски за укинувањето на дисперазираните студии, во гостувањето во вестите на Алфа ТВ.-За оваа одлука да биде уште поконтроверзна доаѓа фактот што СДС, иако говори дека сите одлуки ќе ги носат низ јавна дебата, низ дискусии итн.
Јас не видов дебата, не видов дебата организирана од Министерството за образование, не видов дебата организирана од Универзитетите. Нив ги разбирам, поради тоа што оваа Влада на Зоран Заев е репресивна Влада, најверојатно поради страв од притисок само се произјасниле со одредено барање до Владата, кое што јас го немам видено, не знам дали јавноста го има видено, дека има потреба од оваа мерка.
Дел од нивното раководство е во Собрание како пратеници од СДС, дел од другите лица се директно финансирани од Фондацијата Сорос и сметаат дека образованието треба да им е достапно само на одредена група на млади луѓе, кои што живеат во студентските центри. Останатите најверојатно треба сами да се погрижат, да најдат начин како да студираат, додава Нелоски.-За оваа одлука да биде уште поконтроверзна доаѓа фактот што СДС, иако говори дека сите одлуки ќе ги носат низ јавна дебата, низ дискусии итн.

loading...