Нелоски: СЦ „Борис Трајковски“ ќе биде најпрепознатлива спортска институција на Балканот

Со новата програмата „РЕАЛНО“ на ВМРО-ДПМНЕ Спортскиот центар Борис Трајковски е предвидено од најдобар спортски центар во Македонија да прерасне во една од најпрепознатливите спортски институции на Балканот. Ова денеска го најави Владимир Нелоски, кандидат за пратеник на ВМРО-ДПМНЕ од ИЕ 1.-После 11 декември предвидено е да се направи нова затворена арена за тенис  во која што ќе има три тениски игралишта и едно за падел тенис. Воедно во склоп на салата ќе има сала за гимнастика која што ќе биде според сите светски, олимписки стандарди и ќе може да се одржуваат интернационални натпревари. Исто така во склоп на оваа арена ќе има за прв пат во Р. Македонија и сала за боречки вештини, рече Нелоски.
Според програмата во салата за боречки вештини е предвидено да има 4 сегменти.
-Во првиот сегмент ќе бидат опфатени боречките спортови, ќе има подготвено дел каде што ќе можат да се занимаваат младите со борење. Во вториот сегмент младите ќе може да се занимаваат со кик бокс, значи ќе има 5 ринга од кои што едниот ќе биде со олимписки стандарди додека останатите ќе бидат монтажни ќе можат да се вадат по потреба, посочи Нелоски.
Во долж целата сала е предвидено да има трим патека која младите ќе може да ја користат за загревање.-После 11 декември предвидено е да се направи нова затворена арена за тенис  во која што ќе има три тениски игралишта и едно за падел тенис. В

Пронајдете не на следниве мрежи: