Нема да поверувате што имаат Русите: Еве зошто терористите во Сочи немаат никакви шанси!

Loading...

Пред да започнат Олимписките игри во Сочи сите стравуваа од можни терористички напади, меѓутоа засега се поминува во најдобар ред.По терористичките напади во Волгоград во пресрет на отворањето на ЗОИ во Сочи, руските власти вложија многу пари за да го обезбедат спортскиот спектакл и да ги спречат радикалните исламисти да направат нова трагедија. Покрај големиот број на полицајци, војници и агенти (се споменува бројка од 100.000), Русите располагаат и со најмодерна опрема.
Покрај сателитите, ракетите, бродовите и сите за нас познати работи, Русите наводно располагаат со уред кој им овозможува полесно да ги детектираат потенцијалните напаѓачи.
Според New York Times, патниците пред влегувањето во воз за Сочи поминуваат низ детектор за метал кој е сличен на оној кој се користи на аеродромите, но тоа е скенер кој, верувале или не, ја мери емоционалната состојба на луѓето и проценува дали човекот има емоционални карактеристики слични на оние на терористите.По терористичките напади во Волгоград во пресрет на отворањето на ЗОИ во Сочи, руските власти вложија многу пари за да го обезбедат спортскиот спек

loading...
Loading...