Нему никој не му е рамен на естрадата: Еве кој пејач завршил дури 3 факултети!

Loading...

Иако  одлучиле животот да го посветат на музиката, многу естрадни уметници сепак сакале своето образование да го доведат до највисоко ниво и  да станат академски граѓани.Неда Украден е дипломиран правник и  филолог, Здравко  Чолиќ во Сараево  завршил студии  по економија, а Адил е криминолог.

Зорица Брунцлик  дипломирала на Економски факултет во Ниш, а се обидела да запише и право.
Марко Булат завршил ликовна уметност на Академија на српската православна црква за уметност и  конзервација.

Сепак, сите ги надминал  диџеј Крмак, кој има дури три дипломи- правен,богословски и филозовски факултетНеда Украден е дипломиран правник и  филолог, Здравко  Чолиќ во Сараево  завршил студии  по економија, а Адил е криминолог.

loading...