Неверојатни фотографии од борба помеѓу крокодили и нилски коњи

Loading...

Во 2011 фотографот Марк Мол ја фотографирал оваа битка во националниот парк Луангва во Замбија.Не знаеме дали крокодилите нападнале изолиран нилски коњ, или пак се хранеле со мртов нилски коњ, па другите дошле да си ја бранат територијата.
Како и да е, ова буквално изгледа како епската битка од „Господарот на Прстените: Двете Кули“, само во приода во реалноста.

 
Ако некогаш имате среќа да налетате на вакво случување, не двоумете се да го овековечите со вашиот фото-апарат.
И се надеваме дека само ќе надгледувате се од воздух, како Марк, бидејќи во спротивно може да ве инволвираат во својата битка како трета страна.
Не знаеме дали крокодилите нападнале изолиран нилски коњ, или пак се хранеле со мртов нилски коњ, па другите дошле да си ја бранат

loading...
Loading...