Неверојатни видеа:Нај мелодичната жаба- вакво нешто немате слушнато!

Loading...

Жабава припаѓа на фамилијата „Brevicipitidae“Оваа жаба може да се види во Намибија и Јужна Африка, се смета за жаба од загрозен вид.
Живее во суптропски или тропски суви предели и песочни брегови. Песочната жаба го поминува денот закопана во песок, на глабочина од 10 до 20 cm каде што песокот е влажен. Се појавува на површината во магловити или јасни ноќи. Нејзините стапалки се карактеристични и често се наоѓаат околу измет, бидејќи се претпоставува дека се хранат со молци, бубачки, инсекти и ларви.
Погледнете на следниве видеа какви неверојатни звуци испушта:

 
Оваа жаба може да се види во Намибија и Јужна Африка, се смета за жаба од загрозен вид.
Живее во суптропски или тропски суви предели и песо

loading...
Loading...