Неверојатно: Го гризнала змија 45 минути откако ја убил!

Loading...

Змија гризнала волонтер од Австралија кој работел во одржувањето на гробиштата. Тоа не би било ништо необично доколку не го гризнала 45 минути откако ја преполовил со лопатата.Откако ја искосил тревата на локалните гробишта, 66 годишниот ја забележал змијата на врвот на еден надгробен споменик, па ја преполовил со лопатата и продолжил да работи.

После одредено време се вратил да ги собере остатоците од змијата и кога ја ставил раката во вазната, осетил дека нешто го гризнало. Веднаш потоа бил пренесен во болница, каде му дале противотров.
„Раката ќе ми остане отечена уште минимум седум дена. Од сега повеќе не им се проближувам на змиите, без разлика дали се живи или не“- кажува Австралијанецот. Стручните лица тврдат дека змиите до еден час после смрта можат рефлексно да гризаат.Откако ја искосил тревата на локалните гробишта, 66 годишниот ја забележал змијата на врвот на еден надгробен споменик, па ја преполовил со лопатат

loading...
Loading...