Невладини организации финансирани од Сорос ја подгреваат атмосферата во Теарце

Засега не е познато дали против пријавителот ќе биде поднесена кривична пријава за лажно пријавување на кривично дело. Јосифоски вели дека за сите понатамошни активности ќе постапуваат согласно насоките од надлежниот јавен обвинител.Невладини организации финансирани од Соросовата фондација во земјава ја подгреваат атмосферата во Теарце во пресрет на прегласувањето кое ќе се одржи утре.
НВО „Цивил“ блиска до СДСМ и финансирана од Сорос, вечерва објави дека биле уапсени две лица во Теарце поради поткуп на гласачи, но според официјалните информации од полицијата, станува збор за лажно пријавување.
Портпаролот на СВР Тетово Марјан Јосифоски потврди дека во пријавата нема кривични елементи на ова кривично дело.
-Околу 18 часот лице од Теарце во СВР Тетово пријавило поткуп пред изборите по што од страна на Секторот веднаш е реагирано и се преземени сите мерки. Непосредно е разговарано со пријавителот на случајот и во консултации и координација во Јавното Обвинителство во Тетово е утврдено дека нема елементи на кривично дело во пријавата, вели Јосифоски за Курир.
Засега не е познато дали против пријавителот ќе биде поднесена кривична пријава за лажно пријавување на кривично дело. Јосифоски вели дека за сите понатамошни активности ќе постапуваат согласно насоките од надлежниот јавен обвинител.Невладини организации финансирани од Соросовата фондација во земјава ја подгреваат атмосферата во Теарце во пресрет на прегласувањето кое ќе се одр

Пронајдете не на следниве мрежи: