Ни тие не се „секс машини“: 8 работи кои сигурно не сте ги знаеле за мажите!

Loading...

Мажите не можат секогаш да ги исполнат желбите на своите партнерки и често глумат оргазам од иста причина како и жените…Еден од митовите за мажите во сексот е дека тие секогаш уживаат во него без оглед на се. Но, тоа не е вистина.
Ова се најизненадувачките факти кои жените не знаат за мажите и сексот.
Мажите можат да глумат оргазам
Верувале или не и мажите можат да одглумат оргазам. Доколку користите презерватив во текот на односот „доказите“ можат лесно да се скријат, но ако не се користи презерватив тогаш е малку потешко да се излаже партнерката.
Машкиот оргазам не е секогаш пропратен со „докази“
Некои мажи доживуваат оргазам без ејакулација. Кај мажите кои боледуваат од дијабетис, течноста може да се врати во бешиката и да се исфрли низ урината после односот.
Мажите глумат оргазам од иста причина како и жените
Единствената причина поради која мажите го одложуваат оргазамот е поради тоа што во текот на сексот гледаат дека  немаат шанси да го доживеат врвот.
Истото што им се случува на жените им се случува и на мажите.
Помладите мажи исто така имаат проблем со доживување на оргазамот
И младите мажи имаат проблем со ејакулацијата. Тоа не е само проблем со мажите кои имаат преку 40 години и ги користат оние мали сини пилули.
Тоа не е реткост и секој маж порано или покасно се сретнува со некаков сексуален проблем.

Мажите не се секогаш расположени за секс
Легендата дека мажите се секогаш подготвени за секс едноставно не е точна!
Можеби тоа е точно за мажите до 18-те години од животот, но тоа се менува оној момент кога мажите стануваат поодговорни.
Тоа се случува поради зголемен стрес или преголеми обврски. Кога еден маж не сака секс не панилете потполно е  нормално да ве одбие.
Мажите се често фокусирани на вашето задоволство него на нивното
Кога е сексот во прашање тие знаат да бидат доста себични . Но тоа не се случува секогаш. Мажите често знаат да заборават на своето задоволство само да направат својата партнерка да биде задоволна.
Жената има поголемо либидо од мажот
Денес, жените се сексуално ослободени, знаат што сакаат и не се плашат да го кажат тоа. Кога мажот ќе почувствува  дека жената сака секс постојано тогаш се чувствува загрозено бидејќи се плаши да не не ја задоволи.Еден од митовите за мажите во сексот е дека тие секогаш уживаат во него без оглед на се. Но, тоа не е вистина.
Ова се најизненадувачките фа

loading...
Loading...