Никогаш, ама баш НИКОГАШ не се сомневајте во гол-технологијата. Погледнете зошто!

На секој стадион во Бразил се поставени седум камери кои го снимаат шеснесетникот од сите можни агли.На овогодинешниот Мундијал за првпат беше употребена гол-технологијата, а еве како всушност функционира тој систем.
Кога топката ќе влезе во казнениот простор, камерите се активираат и ја следат топката од секој агол. Се` што ќе се забележи преку камера, веднаш се праќа во главниот контролен центар каде со помош на најсовремени софтвери се проверува дали топката ја преминала гол-линијата. Ако топката ја преминала гол-линијата, во рекорден рок му се испраќа сигнал на судијата, а на телевизиската снимка се прикажува проектирана снимка, со цел на гледачите да им се расчистат сомнежите.
Погледнете:
На овогодинешниот Мундијал за првпат беше употребена гол-технологијата, а еве како всушност функционира тој систем.
Кога топката ќе влезе в

Пронајдете не на следниве мрежи: