Нилскиот коњ Берта од Скопје се пресели во Битола

Loading...

Како резултат на долгогодишната соработка меѓу скопската и битолската Зоолошка градина, вчера нилскиот коњ Берта беше преместен во Битола.Берта во скопската Зоолошка градина беше донесена во 2003-та година од Зоолошката во Белград, информираат од ЗОО Скопје.Берта во скопската Зоолошка градина беше донесена во 2003-та година од Зоолошката во Белград, информираат од ЗОО Скопје.

loading...