Ниту јадела ниту пиела: Девојчето во стомакот имало…

Loading...

Ниша пред операцијта била тешка 8 килограми. Фетусот се хранел од нејзе. Девојчето било оперирано и закрепнува. Наскоро би можело да биде пуштено на домашно  лекување.Девојче во Индија е родено со поголем стомак. Ултразвукот подоцна покажал дека Ниша во стомакот им фетус од својот близнак. Девојчето старо 15 месеци било толку  подуено што  не можело  ниту  да јаде ниту  да пие.
Фетусот во нејзиниот стомак  бил тежок дури 3,5 киограми. Се хранел со Ниша. На Ниша и бил дијагностицирана состојба „Фетус ин фету“. Досега во светот  биле забележани само 200 такви случаи.
Родителите на девојчето се посомневле дек ќерката им боледува од тумор п ја однел во болница. Девојчето плачело  со  недели и  ниту  јадело  ниту  пиело. Докторите мислеле дек прво се работи  за циста и  се зачудиле кога нашле фетус. Девојчето веднаш било оперирано и  го отстраниле.
Операцијата траела два часа. Состојбата се искомплицирала бидејќи морале да и го отстранат и  левиот бубрег за кој  фетусот бил целосно прикачен. Ниш пред операцијта имала само 8 килограми. Родена е со надуен стомак но нејзините родители кои заработуваат многу малку и не можеле да ги платат трошоците за лечење, ја игнорирале незјината состојба се додека стомкот не и станал огромен. Ниша сега закрепнува и  наскоро  би  требало  да излезе од болницаДевојче во Индија е родено со поголем стомак. Ултразвукот подоцна покажал дека Ниша во стомакот им фетус од својот близнак. Девојчето старо 15 месе

loading...