Низ Полска се подметнати бомби исполнети со вирус на ебола?

– Вкупно 54 институции од теренот на Варшава добиле мејлови дека се поставени бомби во нивните згради – соопшти за телевизијата TVN24, портпаролот на Главната команда на полската полиција Едите Адамус. Некои од зградите биле евакуирани, а пиротехничарите од полицијата со специјално обучени кучиња ги бараат бомбите.Во разните министерства, Варшавската берза, Управата на царината и некои јавни училишта во Варшава, стигнале дојави за подметнати бомби. Лавината закани, со известување дека бомбите се полни со вирус на ебола стигнале и кај институциите во Гдањск, Гдиња и Сопот на Балтик.
– Во канцелариите подметнав бомба со ебола – гласи мејлот кој денес стигна на адреса на 40 канцеларии во агломерација на трите големи пристаништа на Балтикот.
Таквите масовни закани кои се упатени кон главните државни институции и служби не се невообичаени и секогаш се покажало дека заканите се лажни.Во разните министерства, Варшавската берза, Управата на царината и некои јавни училишта во Варшава, стигнале дојави за подметнати бомби. Лавината з

Пронајдете не на следниве мрежи: