Nokia оди во историјата, компанијата ќе се вика Microsoft Mobile

Loading...

Пред повеќе од половина година, Microsoft за 7,2 милијарди долари ја купи една од најуспешните и најпопуларни компании во индустријата на мобилни телефони – Nokia.Според плановите, на 25 април договорот ќе биде комплетиран, а има информации дека тогаш името Nokia ќе оди во историјата, па место Nokia Corporation, компанијата ќе се вика Microsoft Mobile.
Седиштето ќе остане во Финска, а ќе функционира како дел од Microsoft.
Повеќе на GSM.mkСпоред плановите, на 25 април договорот ќе биде комплетиран, а има информации дека тогаш името Nokia ќе оди во историјата, па место Nokia Corporati

loading...
Loading...