Нов деструктивен потег на СДСМ во Берово!

Loading...

Во последните неколку денови се повеќе сме сведоци на непријатни случувања во Берово кои не доведуваат да се запрашаме кој е одговорен за нив и да се водиме до заклучоци за можни сторители и поттикнувачи.Претходната недела бевме сведоци на уништување на билборди на носителот на ВМРО-ДПМНЕ во третата изборната единица Илија Димовски, но вандализмот не застана само на тоа, па продолжи со уште побрутални сценарија.
Во неделата на 27-ми ноември, младината на СДСМ имаа предизборна забава, додека оваа политичка партија одржа свој митинг на плоштадот во Берово на 30-ти ноември (вторник) на плоштадот во Берово во вечерните часови.
Секако ова е уставно право на сите политички партии и со ова не се извршени никакви противзаконски акти и делувања.
Но, во неделата вечерта на 27-ми ноември во Берово се случија неколку незаконски активности. Беа разбиени 7 стопански објекти каде беа извршени кражби, додека вечерта после митингот на СДСМ во Берово, засега непознати сторители ги издупчија гумите на приватното возило на претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Берово.
Дали ова е коинциденција или режирана политичка кампања на СДСМ останува прашање кое секако ќе биде решено.Претходната недела бевме сведоци на уништување на билборди на носителот на ВМРО-ДПМНЕ во третата изборната единица Илија Димовски, но вандализмот н

loading...