Нова кампања на СДСМ „Сечи мајсторе“ на чело со Шеќеринска

Loading...

Станарите од зградите околу СДСМ зачудени сведочат дека штабот 24 часа се слушаат говорите на премиерот Никола Груевски. До нашата редакција стигнаа многу реакции од граѓаните на зградите на улицата Павел Шатев по што нашите екипи се обидоа да истражат за што се работи.
 Станарите од зградите околу СДСМ зачудени сведочат дека штабот 24 часа се слушаат говорите на премиерот Никола Груевски. До нашата редакција стигнаа многу реакции од граѓаните на зградите на улицата Павел Шатев по што нашите екипи се обидоа да истражат за што се работи.
Најчесто употребуван збор додека биле преслушувани говорите на Груевски биле зборовите “сечи го”  искажуван од заменик претседателот на СДСМ Радмила Шекеринска. Станарите потврдуваат дека додека траел говорот, Радмила Шекеринска исто така знаела да излезе од прозорецот каде го слушале говорот и со воздушки нејзиниот поглед завршувал во далечината. Некој велат дека дури има и воодушевување  иако несака самата да признае. 
 
Со ова се потврдуваат написите во некои македонски медиуми дека СДСМ монтира кампања со видео спотови против Никола Груевски чие монтирање трае 24 часа и процесот е набљудуван и раководен од никој друг туку од заменик претседателот на СДСМ Радмила Шекеринска. Се очекува Шекеринска како свој најкрупен проект пред членовите на Централниот одбор на наредниот состанок да го презентира во форма на отчет ова нејзино дело. И ако некој се прашуваше каде е Шекеринска по завршетокот на извештајот на комисијата за 24 декември, со оваа информација го добивме одговорот. 
 
Монтажите на режисерот Шекеринска се очекуваат да излезат во јавност наредната недела, а уште непочната кампањата во коуларите на СДСМ сопартиците на Радмила Шекеринска кој се чуствуваат во немилост популарно ја нарекуваат кампањата “сечи мајсторе”,  грубо и за нас невкусно изразувајќи “Надеж” дека Радмила Шекеринска ќе има можност после следниот пораз да се занимава со уметност. Честата употреба на зборот „сечи мајсторе“, (освен ако во политичка и фигуративна смисла не е нечија глава) веројатно значи дека се сечат изјавите на Премиерот и се вадат од контекст за потребите на кампањата на СДСМ.
 
Извор. Нетпрес. Станарите од зградите околу СДСМ зачудени сведочат дека штабот 24 часа се слушаат говорите на премиерот Никола Груевски. До нашата редакција стигна

loading...
Loading...