Нова опција на Фејсбук: Дознајте дали пријателите ви се близу

Loading...

Опцијата „Nearby Friends“ не е задолжителна, и ви овозможува да видите дали некој од пријателите кој ја користи е во ваша близина.Со новава апликација Фејсбук може да им открие на вашите пријатели каде се наоѓате во конкретен момент. Исто така, ако сте дошле во близината на некој пријател, Фејсбук ќе ви каже каде тој се наоѓа.
Можете да одерете кој смее да види каде се наоѓате, како и во кој-било момент да го вклучите или исклучите известувањето за вашата локација.
Оваа апликација ќе биде достапна за Американските корисници на Андроид или Смартфон во наредните неколку недели, но не се знае кога ќе се прошири низ светот.Со новава апликација Фејсбук може да им открие на вашите пријатели каде се наоѓате во конкретен момент. Исто така, ако сте дошле во близината на не

loading...
Loading...