Нова закана од НЕВИДЛИВИОТ ШЕИК: Муслимани обединете се, Рим мора да падне!

Сирија не е за Сиријците, Ирак не е за Ирачаните. Тоа е земја на Муслимани, сите Муслимани. Тоа е мојот совет за вас. Доколку се придржувате за ова ќе го покорите Рим и ќе го освоите светот, порачал Багдади.Абу Бакр ал-Багдади, самопрогласен лидер на Исламската држава која се протега на територијата на Ирак и Сирија, ветил дека Рим ќе биде освоен ги повикал Муслиманите на обединување и борба под едно знаме.
Багдади тврди дека Муслиманите убивале од Кина до Индонезија. Говорејќи како прв калиф тој повикал на обединување во неговата нова држава.
„Тргнете Муслимани во вашата земја. Сирија не е за Сиријците, Ирак не е за Ирачаните. Тоа е земја на Муслимани, сите Муслимани. Тоа е мојот совет за вас. Доколку се држите до тоа ќе го покорите Рим и ќе го освоите светот“, порачал Багдади познат и како Невидливиот шеик.
Да потсетиме, мистериозниот Багдади многумина веќе го нарекле новиот Осама бин Ладен.
Го опишуваат како особено амбициозен насилник со големи тактички способности, но за него како личност нема многу познати детали.

Објавени се две негови фотографии, но и нивната автентичност се доведува во прашање, имајќи в предвид дека Багдади наводно ретко го покажува лицето, дури и пред своите соборци на кои им се обраќа покривајќи го лицето со маска. Поради тоа еден од неговите прекари е „Невидливиот шеик“.
Исто така, Исламската милитарна група ISIL, која прогласила калифат, односно исламска држава на територијата на Ирак и Сирија, објавила петгодишен план за глобална доминација. Планот е прикажан на карта со јасно обележана територија која Багдади планира да ја освои, а во неа спаѓа и Србија.
Освен балканските држави, Австрија, Унгарија и дел од Украјна, калифатот би требало да ја опфаќа и Шпанија, Блискиот исток, Северна Африка и и големо подрачје од Азија, а во него би владееле строги шериетски закони.Абу Бакр ал-Багдади, самопрогласен лидер на Исламската држава која се протега на територијата на Ирак и Сирија, ветил дека Рим ќе биде освоен ги по

Пронајдете не на следниве мрежи: