Нови жртви: Двајца луѓе се убиени на истокот на Украина

Loading...

Членовите на силите за самоодбрана и пријдоа на една група вооружени луѓе за да ги проверат нивните карти за идентификација, но тогаш тие отворија оган – изјави портпаролот на локалните сили за самоодбрана.Двајца луѓе се убиени при нападот на одбранбениот пункт недалеку од Славјанск од страна на непознати вооружени напаѓачи – јави каналот Russia Today.
– Секоја вечер се случуваат некакви инциденти на некој од нашите пунктови. Овој пат осомничените вооружени луѓе поминаа крај нашиот контролен пункт и отворија оган кога нашите сакаа да им побараат карта за идентификација, изјави Стела Хорошева.
Истрагата за овој инцидент е во тек со цел да се утврди кој стои зад нападот.Двајца луѓе се убиени при нападот на одбранбениот пункт недалеку од Славјанск од страна на непознати вооружени напаѓачи – јави каналот Russia

loading...
Loading...