Новинар ги остави пленумци без аргументи: Мораа да почнат вербална расправија

Новинарот на iNFOMAX.mk Борислав Стоилковиќ упати неколку прашања, на кои претставничката на СДММ при „Студентскиот Пленум“ Туфегиќ немаше одговор и се втурна во расправија со новинарот обидувајќи се да го навреди.Таканаречениот „Студентски Пленум“ организиран од о-младината на СДСМ вчера одржа прес конференција, на која очајни од немањето на поддршка од граѓаните и студентите во очај молеа да се собере народ.
Едно од прашањата на новинарот Стоилковиќ беше „Зошто ги повикувате во 19.00 часот, а не преку ден?“ на што претставничката од СДММ се обиде да манипулира дека се работело за „разум“, на што доби дополнување од Стоилковиќ дека всушност т.н. „Студентски пленум“ сака да ја сокрие слабата посетеност користејќи ја вечерта. По ова, Туфегиќ затекната и без одговор влезе во вербална расправија со новинарот, обидувајќи се да се оправда за немањето на одговор и на прашањето „Зошто велите дека се студенти, кога половина од вчера присутните не беа студенти?“
Таканаречениот „Студентски Пленум“ организиран од о-младината на СДСМ вчера одржа прес конференција, на која очајни од немањето на подд

Пронајдете не на следниве мрежи: