Новиот директор на УЈП е Анастасија Илиеска: Досегашниот привремен директор Есмеров се враќа на претходната позиција

Loading...

Анастасија Илиеска, досегашен државен секретар во МВР е именувана за нова директорка на Управата за јавни приходи, потврди Владата. Од Владата велат дека досегашниот привремен в.д директор на УЈП Петар Есмеров, се враќа на претходната позиција директор на скопската подрачна единица на Управата за јавни приходи.-По изборот на Кирил Миноски за министер за финансии, заради тековно извршување на функциите на институцијата, Владата одлучи директорот на подрачната единица на УЈП во Скопје, Петар Есмеров, привремено да биде назначен за вршител на должноста директор на УЈП. На минатата седница Владата ја именуваше Анастасија Илиеска за директор на УЈП, а Петар Есмеров ќе продолжи да ја извршува позицијата директор на подрачната единица на УЈП – Скопје, изјави портпаролот на Владата, Александар Ѓорѓиев.-По изборот на Кирил Миноски за министер за финансии, заради тековно извршување на функциите на институцијата, Владата одлучи директорот на подрачн

loading...