Новиот iPhone ќе биде поскап за 100 долари?

Loading...

Еве една вест која сигурно нема да ви се допадне и мразиме што мора баш ние да ви ја пренесеме. Според Peter Misek, аналитичар во компанијата Jefferies, Apple преговара со телефонските оператори за да се поскапи цената на новиот iPhone…Тој вели дека иницијалниот план на Apple е да се покачи цената за отприлика 100 долари, но она што ќе ве израдува е дека (наводно) операторите го одбиле американскиот гигант. Сепак, ова се само почеток на преговорите и на крај се очекува сите оператори да ја прифатат новата цена и да ја понудат на корисниците.
Доколку ова се оствари, новиот iPhone ќе чини 299 долари на договор и 749 долари без договор, а phablet верзијата (телефон + таблет) би чинела дополнителни 100 долари повеќе. 
повеќе на: GSMТој вели дека иницијалниот план на Apple е да се покачи цената за отприлика 100 долари, но она што ќе ве израдува е дека (наводно) операторите го о

loading...
Loading...