Новиот MACBOOK PRO нема да можат да се надградуваат ниту пак да се поправаат!

Loading...

Поминаа само неколку дена откако Apple ги представи своите најнови “MacBook Pro” лаптопи, а сајтот iFixit веќе стигна и да ги растури.Оваа оценка е отсликување на веќе познатите ограничувања на уредот: Батеријата е залепена и поставена така што блокира неколку делови кои се отшрафуваат, Ретина дисплејот е споен во внатрешноста на целата единица, залепениот РАМ и нестандарниот ЅЅD драјв.
Апл исто така ја намали големината на батеријата, потпирајќи се на Интеловите Haswell procesore со што е и подобрено користењето на батеријата од страна на новиот оперативен систем Mavericks.
Истата судбина ја дели и моделот со 15-инчен екран, што значи дека е речиси невозможно да го унапредите било кој дел од овие два уреди, кога ќе започнат да покажуваат знаци на старост.
Новите MacBook Pro уреди се придвижени од четвртата генерација на Haswellчипови, во прашање се 2.4GHz dual core i5 процесор, тука се и 4-те GB DRAM како и 128 GB SSD кои ќе поседуваат iris графика.
Моделот од 13 инчи ќе биде достапен по цена од 1.299 долари, што е 200 долари поевтин од претходниот модел.
Моделот од 15 инчи поседува Crystalweel процесор 2.0GHz quad core i7, 8GB DRAM, 256GB SSD-a со Iris Pro графика а неговата цена изнесува 1.999 долари.
Извор:think.mkОваа оценка е отсликување на веќе познатите ограничувања на уредот: Батеријата е залепена и поставена така што блокира

loading...
Loading...