Новогодишна приказна за најмладите на 30 декември на плоштадот во Берово

Loading...

Магијата на Новата година и Дедо Мраз за нашите најмали жители на општината е ненадминливо искуство за нивен развој и сфаќање на Новогодишната ноќ.Во пресрет на Новата 2015 година, општина Берово и оваа година организира новогодишна прослава за најмалите, преку претставата “И тебе Дедо Мраз не ти е лесно со нас“ која ќе се одржи на плоштадот “Димитар Беровски“ во Берово, на 30 декември (вторник) со почеток во 16 часот.
Претставата е дел од репертоарот на Театар “Крик“ од Скопје кои традиционално се задолжени за подигање на расположението на најмалите преку интересни, поуни, весели и хумористични содржини за Дедо Мраз и неговите пријатели да ја разбудат детската љубопитност и неочекувано да си следат сите случувања на сцената.
А за самите нив, Новата година не би била таа доколку не го видат Дедо Мраз и не уживаат со неговите приказни.Во пресрет на Новата 2015 година, општина Берово и оваа година организира новогодишна прослава за најмалите, преку претставата “И тебе Дедо М

loading...
Loading...