Од крадец успеале да украдат велосипед и му оставиле интересна порака!

Loading...

Успеале да го вратат назад украдениот велосипед, но и да му одржат лекција на крадецот!Настанот се случил во Торонто. Откако го виделе украдениот велосипед заклучен на улица, тие успеале да го земат, а наместо него на крадецот му поставиле картонски велосипед и порака.
Притоа, со писмото му објасниле дека го пронашле велосипедот и дека го земале.
– Никаквец! Го украде мојот велосипед, а си заборавил да ми кажеш каде го остави, напишал оштетениот. Притоа, тој му објаснил во писмото дека си го препознал велосипедот, а како замена за него му оставил картонски велосипед.
Момчето сликата ја објави на интернет. Тој додава дека во Торонто, полицијата нема време да се занимава со крадците на велосипеди, а крадците за да не бидат фатени со украдените велосипеди, ги оставаат заклучени на улица. 
-Имаше и други велосипеди на улицата, заклучени со идентични брави, напишал тој и додава дека оваа тактика е вообичаена во Торонто, а ја користел озогласениот канадски крадец на велосипеди Игор Кенк, кој моментално е во затвор поради крадење.
 
 Настанот се случил во Торонто. Откако го виделе украдениот велосипед заклучен на улица, тие успеале да го земат, а наместо него на крадецот му пост

loading...
Loading...